Borstcorrectie

Er zijn veel esthetische en medische ingrepen beschikbaar op het gebied van borstcorrecties, passend op je wensen en doelen. De artikelen in deze sectie zulllen elk type borst chirurgie helpen verduidelijken en je daarnaast informeren over de behandeling, de te verwachten herstelperiode, en de kosten van ieder type borst chirurgie.

Borstvergroting

Borstvergroting – ook bekend als vergroting mammoplastie – kan de grootte en vorm van je borsten veranderen. Sommige vrouwen hebben een wens naar vollere borsten, anderen zouden de gevolgen van zwangerschap, borstvoeding of sterk gewichtsverlies willen herstellen. Als je slechts een kleine vergroting van je borstomvang wenst, of je wil na borst chirurgie of vergroting kleine cosmetische verbeteringen aan laten brengen, dan zou een borstvergroting door vetverplaatsing een goede keuze voor jou kunnen zijn. Hoogstwaarschijnlijk zullen de kosten van de borstvergroting meespelen in je overweging van deze ingreep. De borstvergroting wordt gewoonlijk uitgevoerd door het inbrengen van een zoutwaterprothese of siliconegel borstimplantaat achter het borst tissue of boven de borstspier. Het risico bestaat dat er borstvergroting complicaties optreden, maar deze zijn vaak verholpen door touch-ups of revisie borstvergroting.
Meer over borstvergroting.

Borstimplantaten

Kun je beter kiezen voor een zoutwaterprothese of siliconegel borstimplantaten? Wat zijn de voor- en nadelen van deze verschillende implantaten?
Meer over borstimplantaten.

Borstlift

Een borstlift kan hangende borsten liften, de vorm terugbrengen en verstevigen na gewichtsverlies, zwangerschap en borstvoeding. Borstlift chirurgie kan met of zonder borstimplantaten worden uitgevoerd, afhankelijk van uw esthetische wensen. Ben jij geschikt voor borstlift chirurgie, en wat kan het voor jou betekenen?
Meer over borstlift.

Borstverkleining

Een borstverkleining kan je helpen overtollig vet, borsttissue en huid te verwijderen, maar kan ook de vorm van je borsten herstellen in proportie met jouw lichaam. De borstverkleining kan rugpijn verminderen maar ook andere klachten verlichten die vrouwen met extreem grote borsten kunnen ervaren. Bij een borstverkleinende ingreep bij mannen lijdend aan treatsgynecomastia, wordt plaatselijk overtollig vet en/of klierweefsel in één of beide borsten verwijderd. Borstverkleining kosten worden in sommige gevallen vergoed door uw verzekering.
Meer over de voordelen van een borstverkleining.

Borstreconstructie

Chirurgie voor borstreconstructie herstelt de natuurlijke verschijning van de borst voor vrouwen waarbij hun borst(en) zijn verwijderd bij de behandeling van borstkanker. Hedendaags kunnen plastisch chirurgen de borst(en) reconstrueren naar dezelfde grootte en vorm als de borst voor de borstverwijderingsoperatie (mastectomie) had. Reconstructie kan vaak direct na de mastectomie worden uitgevoerd.
Meer over borstrecontructie.

Reconstructie na Prophylactische Mastectomie

Veel vrouwen die een verhoogd risico op borstkanker hebben, kunnen nu een genetische test ondergaan waarin duidelijk wordt of zij mutaties dragen in het gen BRCA 1 of 2. Deze mutaties verhogen het risico op borstkanker. Vrouwen die een positieve uitslag op de test ontvangen kunnen besluiten om prophylactische verwijdering van hun borsten te ondergaan, om het ontstaan borstkanker te voorkomen. Dit is geen makkelijke beslissing, maar borstreconstructie na de prophylactische mastectomie kan je helpen deze beslissing te maken.
Meer over reconstructie na prophylactische mastectomie.


 

Dit bericht is geplaatst in Borsten en getagd, , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.